Een manuele tandenborstel
Iedereen kent het wel: je staat in de winkel voor het rek van de mondverzorgingsproducten en ziet een heel gamma aan tandpasta’s, tandenborstels en zo veel meer… Tegenwoordig is er sprake van een grote verscheidenheid aan producten waardoor velen keuzestress ervaren.
Hoe weet je nu welke tandenborstel goed voor je is?
Hoewel het poetsen met een elektrische tandenborstel in opmars is, kiezen velen nog voor een handtandenborstel. Omdat er zo een grote keuze is, helpen we je graag op weg met een korte leidraad, een goede tandenborstel is/heeft:
- soft of medium (een harde borstel verhoogt immers de kans op poetstrauma)
- afgeronde, nylon haren
- allemaal even lange haren
- een korte, smalle borstelkop met afgeronde hoeken (op die manier kan je ook de moeilijk te bereiken plaatsen grondig reinigen)
- een handvat of steel dat prettig aanvoelt in de hand
Om af te sluiten geven we je nog als tip: ‘Zorg dat je je tandenborstel ook mooi vindt, zo grijp je hem zeker weer graag vast!’.
Wat is het verschil tussen tandarts – mondhygiënist – tandartsassistente?
Een mondhygiënist is actief in het preventieve luik van de tandheelkunde en zet zich in op het voorkomen van gebitsproblemen. Hij/zij kan een preventief mondzorgplan opstellen met de nodige adviezen en informatie over o.a. mondhygiëne
Kaakgewrichtsproblemen en covid-19/mondmaskers
Sinds de uitbraak van het COVID-19 virus zien kinesisten meer cliënten in hun praktijk die lijden aan kaakgewrichtsklachten. Worden deze klachten nu veroorzaakt door het dragen van mondmaskers sinds de start van de pandemie, of ligt de oorzaak ergens anders?
Flesvoeding en gaatjes
Vraag jij je ook wel eens af hoe het komt dat sommige kleine kinderen die niet vaak snoepen toch gaatjes krijgen? Zuigflescariës betekent gaatjes in het melkgebit bij baby’s en peuters. Ze ontstaan door
Een vraag of sta
je met je mond
vol tanden?
Neem gerust contact met ons op, wij helpen jou graag verder!
info@demondhygienist.be
Algemene informatie
voor de bevolking over
het beroep.
